• 1402/11/02 - 13:02
  • - تعداد بازدید: 95
  • - تعداد بازدید کنندگان: 79
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه
معاون اول رئیس جمهور در جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی مطرح کرد:

کشورهای دنیا مشتری محصولات و دانش نظام سلامت ایران/ انتظارات مخبر از متولین سلامت

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه هم اکنون کشورهای دنیا مشتری محصولات، خدمات و دانش پزشکی ایران هستند، بر ضرورت گسترش پزشک خانواده، خودکفایی بیشتر در تولید دارو و مواد دارویی و ساماندهی پرونده‌های الکترونیک سلامت تاکید کرد.

322605.mp3 کشورهای دنیا مشتری محصولات و دانش نظام سلامت ایران/ انتظارات مخبر از متولین سلامت

به نقل از  روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، محمد مخبر دزفولی در بیست و نهمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با پرداختن به فجایای غزه عنوان کرد: نهادهای حقوق بشری کارایی خود را در زمینه مسائل غزه از دست داده اند و به دلیل قانون بد «وتو» اگر از یک ماه پیش جنگ غزه متوقف شده بود روزانه 200 تا 300 نفر در غزه که بیشتر نیز زن و کودک هستند به شهادت نمی‌رسیدند.

 

وی ادامه داد: یکی از قله‌های نظام اسلامی، بخش بهداشت و درمان است، و به واقع ارتقای بهداشت و درمان ایران در دوران جنگ کلید خورد، به طور مثال در شهر ما (دزفول) دو پزشک عمومی بیشتر نبود و مابقی کادر سلامت بنگلادشی بودند که فقط 4 سال یک دوره ای را گذارنده بودند و صرفا پزشک نیز نبودند.

 

مخبر دزفولی با اشاره به ملاقات خود در یکی از محافل بین المللی دنیا در هفته جاری عنوان کرد: در این دیدار با 9 مقام بین المللی، آنها دو درخواست عمده از ما داشتند، که یکی از آن موارد همکاری در حوزه بهداشت و درمان در زمینه تامین پزشک، دارو، داروساز، تجهیرات پزشکی و جذب استاد و اعزام دانشجو برای آموزش پزشکی بود.

 

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه دومین درخواست این مقامات در حوزه نظامی بود، افزود: این در حالی است که هر دو مورد حوزه سلامت و نظامی در اول انقلاب جایگاهی نداشتند ولی هم اکنون کشورهای دنیا مشتری ایران به‌خصوص در حوزه دریافت محصولات خدمات و دانش پزشکی ایران هستند.

 

وی با بیان اینکه پزشک مسلمان امروز در ایران تربیت شده انقلاب اسلامی است، گفت: امروز نظام سلامت جزو اقتدارهای نظام اسلامی است و جانفشانی‌های کادر سلامت در دوران کرونا برای همیشه ماندگار خواهد ماند.

 

مخبر دزفولی در ادامه با تشریح برخی درخواست‌ها و انتظارات از متولین نظام سلامت عنوان کرد: به وضعیت کنونی راضی نباشید، باید این اقتدار پزشکی در مجامع بین المللی از جمله در سازمان همکاری‌های شانگهای و اتحادیه اورآسیا مطرح شود.

 

وی تصریح کرد: در حوزه درمان؛ نیاز آنچنانی در کشور وجود ندارد و به شخصه موردی به من مراجعه نشده تا بخواهند برای درمان به خارج از کشور بروند، حتی خانه جانبازان در آلمان که زمانی جانبازان ما را پذیرش می‌کرد امروزه خالی از جانباز بیمار است.

 

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: در بحث دارو با وجود اینکه بین 96 تا 97 درصد داروهای در کشور تولید می‌شود با این وجود از وزیر بهداشت انتظار می‌رود در حوزه تولید داروهای وارداتی و همچنین مواد داوریی در زمینه افزایش تولید داخلی، اقدامات ویژه ای صورت پذیرد زیرا از مهمترین دغدغه‌های مردم حوزه دارو و درمان است.

 

مخبر دزفولی با اشاره به اینکه پزشک خانواده و نظام ارجاع نیز باید بیشتر گسترش و تکمیل شود، ادامه داد: ایران کشور بزرگ و دارای پراکندگی جمعیتی زیادی است و باید دسترسی خدمات سلامت به مردم بیشتر شود تا مردم به دلیل برخی بیماری‌ها دچار عوارض شدید نشوند که به واقع اجرای پویش ملی سلامت یکی از کارهای بسیار بزرگ بود.

 

معاون اول رئیس جمهور در خاتمه تشریح انتظارات خود از متولین سلامت و وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: با توجه به گسترش هوش مصنوعی در دنیا باید ساماندهی پرونده‌های الکترونیک سلامت نیز به سرانجام برسد.

 

گفتنی است، بیست و نهمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی با حضور معاون اول رئیس جمهور، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، وزیر بهداشت، دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی و جمعی از مدیران ارشد وزارت بهداشت و محققین، در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد و از ۲۰ برگزیده در بخش حقیقی و ۴۸ برگزیده در بخش حقوقی، تقدیر به عمل آمد. همچنین در حاشیه این جشنواره، بخشی از دستاوردهای تحقیقاتی و فناوری برخی از شرکت‌های دانش بنیان و پارک‌های علم و فناوری دانشگاه‌های علوم پزشکی ارائه شد.

پایان مطلب//

  • گروه اخبار : اخبار داخلی
  • کد خبر : 322605
:
کلیدواژه ها
A. Ramezanpour
خبرنگار

A. Ramezanpour

Template settings