جلسه بررسی نیازهای تخصصی بیمارستانها و برنامهریزی برای مدیریت ارجاع بیماران به تهران برگزار شد
جلسهای به منظور بررسی وضعیت توزیع نیروهای تخصصی در بیمارستانهای شهرستانهای تحت پوشش و راهکارهای کاهش ارجاع بیماران به تهران، با حضور معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران،مشاور رئیس دانشگاه در امور بیمارستانها و تعدادی از مسئولین معاونت درمان برگزار شد. در این نشست، بر لزوم برنامهریزی دقیق برای طرحهای سلامت نوروزی، چهارشنبه آخر سال و تأمین نیروهای تخصصی در مراکز درمانی تأکید شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران ، جلسهای با هدف بررسی وضعیت توزیع نیروهای تخصصی در شهرستانهای تحت پوشش، علل ارجاع بیماران از شهرستان به تهران و نیازهای تخصصی بیمارستانها برای رفع مشکلات منطقه، با حضور دکتر علی مشکی معاون درمان دانشگاه، دکتر حسن واعظی مشاور رئیس دانشگاه در امور بیمارستانها برگزار شد.
در ابتدای جلسه، دکتر علی مشکی در خصوص برنامهریزیهای انجامشده برای طرح سلامت نوروزی و چهارشنبه آخر سال توضیح داد و گفت: «طی چندین جلسه، برنامهریزیهای لازم انجام شده و شیفتهای تیمهای بازدید نوروزی مشخص شده است. تمامی جزئیات و دستورالعملهای ارسالی وزارت بهداشت به بیمارستانها ارسال شده و از ۲۲ اسفند، آمادگی اعزام بازرسان معاونت درمان به مراکز درمانی دولتی و خصوصی تابعه دانشگاه علوم پزشکی ایران فراهم است.»
دکتر مشکی به چهارشنبه آخر سال نیز اشاره کرد و افزود: «بیمارستانهای حضرت فاطمه (س)، سوختگی مطهری و یافتآباد به عنوان مراکز اصلی ارجاع مصدومان در این روز مشخص شدهاند و شخصاً برای بازرسی به این بیمارستانها خواهم رفت. همچنین ستاد هدایت ما با تمام توان در روز چهارشنبه آخر سال، برای ارجاع بیماران آمادهباش خواهد بود.»
وی در ادامه درباره نیروهای متخصص گفت: «امسال، وزارت بهداشت اجازه به کارگیری ۱۰ درصد از نفرات برتر بورد تخصصی به عنوان اعضای هیأت علمی جدید را به دانشگاهها داده است که نسبت به سالهای گذشته این تعداد دو برابر شده است. امیدواریم استفاده از هیأت علمیهای جدید، مشکل کمبود نیروهای تخصصی را تا حدودی برطرف کند. در این زمینه، با معاونت آموزشی در حال رایزنی هستیم تا بتوانیم از این نیروها برای تقویت سیستم درمانی بهرهبرداری کنیم.»
در ادامه جلسه، نرگس پاک، سرپرست اداره مدیریت آمار و اقتصاد درمان، و مسعود جوادی، به ارائه آمارهای عملکردی سرویسهای تخصصی فعال مراکز درمانی شهرستانها پرداختند. این آمار شامل درصد اشغال تخت، میانگین مدت اقامت بیماران، متوسط روزهای بستری، و نسبت تخت به جمعیت بود. ارائه این آمارها برای بررسی وضعیت تخصصهای موجود در شهرستانها و شناسایی کمبودها انجام شد. کمبود تخصصها منجر به اعزام بیماران به تهران شده است و برای کاهش این ارجاعها، باید تخصصهایی مانند گوارش، جراحی مغز و اعصاب و قلب در مراکز درمانی حومه تهران تأمین شود. همچنین، راهاندازی آنژیوگرافی در منطقه میتواند به کاهش اعزامها کمک کند.
لازم به ذکر است که در این جلسه، دکتر سید رضا معتمدی مدیر حوادث و فوریتهای پزشکی، دکتر سمانه سلیمانی سرپرست اداره توزیع نیروهای تخصصی،دکتر علیرضا مرعشی رئیس بیمارستان امام خمینی شهریار و دکتر ندارحییان نماینده معاونت آموزشی نیز حضور داشتند.
کامنت