کارگروه تحلیل و تدوین مداخله برای بهبود شاخص های زایمان بی درد برگزار شد
کارگروه تحلیل و تدوین مداخله برای بهبود شاخص های زایمان بی درد معاونت درمان با حضور دکتر سید یاسر فروغی مدیر درمان دانشگاه ، اساتید گروه جراحی زنان و زایمان و گروه بیهوشی برگزار شد. در این کارگروه به بررسی موانع و مشکلات برای بالا بردن تعداد زایمان های بی درد پرداخته شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران، کارگروه تحلیل و تدوین مداخله برای بهبود شاخص های زایمان بی درد معاونت درمان با حضور دکتر سید یاسر فروغی مدیر درمان دانشگاه ، اساتید گروه جراحی زنان و زایمان ، گروه بیهوشی و مدیر گروه مامایی برگزار شد.
در این کارگروه حضار به مقایسه آمار موارد زایمان بی درد بیمارستان های تابعه در 6 ماهه اول سال 1403 و 1402پرداختند.
سپس در خصوص مشکلات انجام زایمان های بی درد بحث شد و برای حل چالش های اجرائی آن راهکارهایی ارائه شد .
لازم به ذکر است زایمان طبیعی بدون درد که زایمان با استفاده از روشهای تسکین درد شناخته میشود. به مادران این امکان را میدهد که تجربه زایمان را با درد کمتری تجربه کنند. این روش زایمان شامل استفاده از داروهای مسکن یا تکنیکهای غیردارویی میباشند و مزایای زیادی به همراه دارد.استفاده از روش بی دردی ، رنج مادر را در زایمان از بین برده و باعث ترغیب مادران به فرزندآوری و بالابردن میزان زایمان طبیعی می شود.
از مزایای استفاده از روش بی درد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. کاهش درد و استرس
زایمان طبیعی بدون درد به مادران کمک میکند تا درد زایمان را به حداقل برسانند. این امر منجر به کاهش استرس و اضطراب در طول فرآیند زایمان میشود. کاهش درد همچنین به مادر اجازه میدهد تا بر روی تجربه زایمان و ارتباط با نوزاد، تمرکز کند.
2. احساس کنترل بیشتر
استفاده از روشهای تسکین درد به مادران این احساس را میدهد که بر فرآیند زایمان کنترل بیشتری دارند. این کنترل به بهبود تجربه زایمان و افزایش اعتمادبهنفس مادر، کمک میکند. همچنین، احساس کنترل به کاهش ترس و نگرانیهای مرتبط در حین زایمان، منجر می شود.
3. زمان بهبودی سریعتر
در بسیاری از موارد، زایمان طبیعی بدون درد به بهبودی سریعتر مادر، منجر میشود. با کاهش درد و استرس، مادران سریعتر به فعالیتهای روزمره خود بازمیگردند. این امر به افزایش کیفیت زندگی و تعامل بهتر با نوزاد کمک میکند.
4. تجربه مثبتتر از زایمان
مادرانی که زایمان فیزیولوژیک بدون درد را تجربه مینمایند، از این تجربه بهعنوان یک تجربه مثبت، یاد میکنند. این تجربه مثبت به ایجاد ارتباط عاطفی قویتری با نوزاد، کمک نماید. همچنین، احساس رضایت از زایمان به بهبود سلامت روان مادر پس از زایمان، منجر میشود.
گفتنی است در این جلسه شکوفه حیدری رییس اداره مامایی دانشگاه ، کارشناسان این اداره و همچنین دکتر شعبانی رئیس گروه جوانی جمعیت معاونت بهداشت نیز حضور داشتند.
کامنت