• 1403/10/11 - 15:27
  • - تعداد بازدید: 106
  • - تعداد بازدید کنندگان: 81
  • زمان مطالعه: 8 دقیقه

تیم بازرسی شبانه مراکز درمانی شروع به کار کرد / چهار مرکز درمانی به عنوان مراکز ارجاعی در زمان بحران انتخاب شدند

جلسه هم اندیشی بیمارستان ها با حضور معاونین دانشگاه علوم پزشکی ایران ، روسا و مدیران بیمارستان های دولتی تابعه در محل بیمارستان فیروزآبادی برگزار شد.

342918.mp3 تیم بازرسی شبانه مراکز درمانی شروع به کار کرد / چهار مرکز درمانی به عنوان مراکز ارجاعی در زمان بحران انتخاب شدند

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر علی مشکی معاون درمان دانشگاه درخصوص اهمیت این جلسات گفت: از روسای بیمارستان ها می خواهیم در این جلسات به صورت منظم حضور داشته باشند. این نشست باعث ارتقای مدیریتی، انگیزه بیشتر و ارتباط بهتر بین روسا می شود. همچنین انتظار می رود خروجی این جلسات باعث ترقی و رشد بیمارستان ها شود.

 

وی درباره بازدیدهای نظارتی توضیح داد و گفت: بازدیدهای جامع عملکردی از مراکز درمانی به صورت ماهانه برگزار شد و در یک دوره یک ساله به همراه  مدیران ارشد معاونت درمان به تمامی مراکز درمانی رفتیم. در این بازدیدها  مدیران معاونت های دیگر چون غذا و دارو ، دفتر فنی، بازرسی نیز حضور داشتند و چالش ها را از نزدیک بررسی کردند و تلاش بر رفع مشکلات داشتند. در سطح بالاتر برخی از این مشکلات در هیئت رییسه مطرح شد و از سوی رئیس دانشگاه برای آن تصمیم گیری شد.

 

مشکی در ادامه افزود: تصمیم داریم دور جدید بازدیدها را با گروه کوچکتر و فقط با کارشناسان معاونت درمان شروع کنیم و چالش هایی که مشخص کرده بودیم را دوباره بررسی می کنیم. از روسا می خواهیم که گزارشی از اقدامات انجام شده در حل این مشکلات ارائه کنند. 

 

معاون درمان دانشگاه از شروع بازدیدهای سرزده شبانه خبر داد و تصریح کرد: کارشناسان اداره حوادث معاونت درمان و تیم متخصصین طب اورژانس دانشگاه در کنار هم تیم بازرسان شبانه از مراکز درمانی را تشکیل دادند. این تیم از ابتدای دی ماه در ساعات عصر و شب از بخش اورژانس ببیمارستان ها بازدید سرزده انجام می دهند و از تمامی زوایا اورژانس را بررسی می کنند و به دنبال بهبود وضعیت هستند.

 

وی از روسای بیمارستان ها خواست در مراکز درمانی خود به همراه مدیران پرستاری بازدیدهای داخلی داشته باشند و به بخش های درمانی بروند و وضعیت بخش ها را بررسی کنند و گزارش ماهانه ای از موارد مشاهده شده و این بازدیدها را برای معاونت درمان دانشگاه ارسال کنند.

 

این مقام مسئول از طلب مراکز درمانی از بیمه ها خبر داد و گفت: برای گذر از این مشکل باید خود به دنبال خلق ثروت باشیم و با برنامه ریزی در راه اندازی بخش VIP و جذب بیماران بین الملل IPD می توانیم خلق ثروت کنیم.

 

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران روسا را مکلف کرد در زمان مشاهده اپیدمی یک بیماری یا ایجاد هرگونه تغییر در مراکز درمانی خود به معاونت اطلاع دهند تا اقدامات لازم انجام شود.

 

در ادامه دکتر غلامرضا بیاضیان معاون آموزشی از شروع اعتبار بخشی آموزشی بیمارستان ها در بهمن ماه خبر داد و گفت: تیم کارشناسی ما در معاونت آموزش بازدید از پاویون های مراکز درمانی را آغاز کردند تا مشکلات رفاهی فراگیران بررسی شود، همچنین بررسی بیمارستان ها با محوریت آموزش در حال انجام است تا با رفع کاستی ها در زمان اعتباربخشی موفق به دریافت نمره مطلوب شویم.

 

وی همچنین از سطح مطلوب و کیفیت بالای بیمارستان فیروزآبادی تمجید کرد و اذعان داشت در گذشته استاجرها و انترن ها رغبتی به کار و آموزش در مرکز آموزشی فیروزآبادی نداشتند و مراکز درمانی دیگر را ترجیح می دادند . اما هم اکنون با تغییراتی که در این مرکز درمانی رخ داده است شاهد این هستیم که فراگیران در رده های بالا همچون رزیدنتی و فوق تخصص این مرکز را برای آموزش انتخاب می کنند .

 

معاون آموزشی دانشگاه همچنین به افتتاح ساختمان آموزشی مرکز آموزشی درمانی فیروزآبادی در هفته گذشته اشاره کرد و گفت: با افتتاح ساختمان آموزشی این مرکز درمانی که متشکل از سه کلاس آموزشی تمام هوشمند و بزرگ ، سلف و رختکن فراگیران است کیفیت آموزشی و رفاهی ارتقا می یابد و این به ترغیب فراگیران برای انتخاب این مرکز منجر خواهد شد.

 

همچنین در ابتدای این نشست دکتر علی طیبی رئیس بیمارستان فیروزآبادی نیز درباره مراحل گسترش بیمارستان توضیح داد و گفت: ما با کمک خیرین توانستیم تعدادی از تجهیزات پزشکی خود را خریداری کنیم و با افتتاح بخش آنژیوگرافی به بیماران قلبی خدمت رسانی می کنیم. همچنین به دنبال تهیه یک دستگاه آندو سونو و راه اندازی بخش گوارش فعال هستیم. با راه اندازی این بخش بیماران دیگر نیاز به مراجعه به شهر تهران را ندارند و در همین منطقه خدمات درمانی کاملی به آنها ارائه می شود.

 

طیبی به کمبود تخت های ویژه در این مرکز درمانی اشاره کرد و گفت: با افتتاح بخش ICU بیمارستان در هفته گذشته با 20 تخت و امکان گسترش آن به 24 تخت ، تعداد تخت های ویژه ما به حد مطلوبی رسید.

 

وی به فعال شدن آزمایشگاه این مرکز درمانی اشاره کرد و افزود: نمونه گیری از بیماران ما صرفا تا ساعت دو نیست و این به جذب بیماران منطقه کمک کرده است. همچنین راه اندازی کلینیک ویژه از دیگر اقداماتی بود که برای جذب بیماران بیشتر در این مرکز انجام شد. در ابتدا پزشکان با خاطره بدی که از مراکز درمانی های دیگر به خاطر عدم پرداخت به موقع داشتند، از دایر شدن کلینیک در شیفت عصر استقبال نکردند اما پس از چند ماه که با پرداخت به موقع مواجه شدند ترغیب شده و تا ساعت 7 بعد ازظهر با رغبت به ویزیت بیماران مشغولند. این اقدام ضریب اشغال تخت ما را به بالای 80 درصد رساند و موفق به جذب تعداد بالایی از بیماران در این مرکز درمانی هستیم.

 

رئیس بیمارستان فیروزآبادی کمبود نیروهای پرستاری را به عنوان یکی از مشکلات بزرگ این مرکز درمانی برشمرد و تصریح کرد: با کمبود نیروی پرستاری نتوانستیم تخت های بخش بیماران بین الملل IPD خود را فعال کنیم. همچنین با استخدام پرستاران ما در دانشگاه های دیگر 39 پرستار از اول سال از دست داده ایم. امیدواریم در آموزش استخدامی بعدی بتوانیم تعداد بیشتری پرستار جذب کنیم.

 

در ادامه پیمان نامدار معاون توسعه دانشگاه درباره خرید خدمت و مزایا استفاده از آن گفت: دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره خرید خدمت تجربه خوبی دارد، تجربه بیمارستان محب کوثر و مجموعه دارویی مدد نمونه ای از تجربیات ما در بحث خرید خدمت است.

 

وی به اصلاح زیرساخت های مراکز درمانی اشاره کرد و افزود: ساخت بنا دیده می شود و تمجید به همراه دارد اما در مورد اصلاح زیر ساخت ها چیزی نمایان نمی شود، زیرساخت های تعدادی از بیمارستان های ما فرسوده است و نیاز به تعمیر و اصلاح دارد، پس مراکز باید به اصلاح این زیرساخت ها مبادرت کنند.

 

نامدار با اشاره به اهمیت ساخت مهدکودک در مرکز درمانی دولتی تابعه دانشگاه گفت: با ساخت مهد کودک می توانیم از دغدغه پرسنل کم کنیم و انگیزه آنها را در کار افزایش دهیم.

 

در ادامه دکتر سید رضا معتمدی مدیر حوادث و فوریتهای پزشکی معاونت درمان دانشگاه درباره اقدامات زمان بحران گفت: در زمان وقوع بحران مراکز درمانی نخستین جایی است که بسیار شلوغ می شود و حالت آماده باش قرار می گیرد. پس برای بحران باید آماده باشیم. ذخیره آب و دیزل های ژانراتور باید آماده باشند. ناوگان آمبولانس ها بازسازی شوند و مشکلات آمبولانس ها حل شود.

 

وی از تشکیل تیم واکنش سریع خبر داد و از روسای بیمارستان ها خواست قبل از وقوع بحران آموزش های لازم را ببینند و مانورهای دور میزی انجام دهند.

 

معتمدی ادامه داد: از روسا می خواهیم اگر تصمیم به انجام مانور در مرکز درمانی خود دارند به معاونت درمان اطلاع داده تا با آتش نشانی، سازمان اورژانس و سازمان بحران شهر تهران هماهنگی لازم انجام شود. همچنین فضایی در هر مرکز درمانی جانمایی شده که امکان افزایش 10 درصد از تخت های بیمارستان در آن محل امکان پذیر باشد.

 

وی به اهمیت برنامه ریزی برای افزایش ظرفیت، بررسی و شناخت مخاطرات داخلی و خارجی تاکید کرد و گفت: مراکز درمانی ما باید با سایر سازمان ها تفاهم نامه منعقد کنند تا در زمان بحران بتوانند از امکانات آنان بهره ببرند.

 

معتمدی از روسای دانشگاه خواست به تخصیص بودجه برای ستاد بحران EOC اقدام کنند.

 

وی افزود: ما به عنوان مقام مسئول در بحران نیاز به تجهیز خود هستیم، تهیه بی سیم و تلفن های ماهواره ای ضروری است تا بتوانیم در زمانی که خطوط تلفن قطع می شود بتوانیم با وزارت بهداشت و مراکز درمانی برای مدیریت بحران ها اقدام کنید. همچنین پدهای استاندارد بالگرد در مراکز جدید باید ساخته شود.

 

 این مقام مسئول به اختصاص خط تلفن مخصوص 5 رقمی بحران اشاره کرد و گفت: روسا و مدیران موظف هستند در هر زمان از شبانه روز پاسخگوی این تلفن باشند.

 

مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی ایران از انتخاب بیمارستانهای فیروزگر، رسول اکرم (ص)، شهدای هفتم تیر و شهدای یافت آباد به عنوان مرکز ارجاعی در زمان بحران خبر داد و تصریح کرد : بیمارستان های فیروزگر و رسول اکرم (ص) به دلیل داشتن ساختمان در حال ساخت فضای زیادی دارند و برای بحران می توان در آنجا تخت های بیش تری تعبیه کرد و فضای بهتری برای نگهداشت تجهیزات دارند. بیمارستان شهدای هفتم تیر به عنوان مرکز تروما درنظر گرفته شده است و بیمارستان شهدای یافت آباد هم در زمینه سوختگی فعال است و مرکز ارجاعات سوختگی در زمان بحران خواهد بود. 

 

گفتنی است، دکتر حسن امیری سرپرست بیمارستان رسول اکرم (ص) و مشاور اجرایی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران، سعید رستم پور مدیر منابع انسانی دانشگاه و دکتر محمد مهدی مجاهدیان سرپرست معاونت غذا و دارو از دیگر سخنرانان این مراسم بودند.

  • گروه اخبار : اخبار داخلی,اخبار مراکز درمانی
  • کد خبر : 342918
:
کلیدواژه ها
سارا حجازی
خبرنگار

سارا حجازی

تصاویر

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings