در جلسه بررسی دستورالعمل ها و آیین نامه های مراکز جراحی محدود :
به روز نبودن پروانه بهره برداری مراکز جراحی محدود برای آنان عواقب سنگینی خواهد داشت/ با تخلفات برخورد جدی خواهیم کرد
جلسه بررسی دستورالعمل ها و آیین نامه های مراکز جراحی محدود با حضور معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران ، سرپرست اداره کل امور بهداشت، دارو و درمان سازمان تعزیرات حکومتی و مسئولین فنی مراکز جراحی محدود برگزار شد. در این جلسه قوانین لازم الاجرا و مواردی که مشمول تخلفات می شود آموزش داده شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران ، جلسه بررسی دستورالعمل ها و آیین نامه های مراکز جراحی محدود با حضور دکتر علی مشکی معاون درمان ، دکتر آرش لشکری سرپرست اداره کل امور بهداشت، دارو و درمان سازمان تعزیرات حکومتی و مسئولین فنی مراکز برگزار شد.
دکتر علی مشکی معاون درمان دانشگاه گفت : متاسفانه در حال حاضر شاهد این هستیم که بسیاری از مراکز جراحی محدود صرفا به سمت انجام اعمال جراحی رفته اند و بسیاری از استاندارد های بهداشتی و درمانی نیز در این مورد رعایت نمی شود.
وی اذعان کرد : عدم شفافیت در بحث تعرفه و درآمدزایی انجام اعمال جراحی زیبایی و پلاستیک باعث شده پزشکان از بحث درمان فاصله گرفته و به این سمت سوق داده شوند. در حال حاضر پزشکان با وجود داشتن تخصص های غیر مرتبط کارهای زیبایی روی بیماران انجام می دهند. البته گفتنی است پزشکان شریف که همچنان به درمان بیماران می پردازند کم نیستند و این بحث مشمول تمامی پزشکان نمی شود.
معاون درمان تصریح کرد : یکی دیگر از تخلفاتی که شاهد آن هستیم تکنسین محور شدن مراکز جراحی محدود است. تکنسین ها و حتی افراد با رشته های غیرتخصصی به سمت انجام اعمال جراحی رفته اند .
وی درباره تبلیغات دروغ در فضای مجازی هشدار داد و اذعان داشت: باید تلاش کنیم مردم آگاه شوند و هر تبلیغی را باور نکنند. بسیاری از این تبلیغات با هدف کسب درآمد است و واقعیت ندارد و گاها مردم را دچار مشکلات زیادی خواهد کرد.
دکتر المیرا سلیمانی جوان سرپرست اداره نظارت بر درمان به مراکزی که خارج از تعرفه مصوب درمانی از بیماران مطالبه کنند هشدار داد وی گفت : در صورت احراز تخلف این مراکز درمانی در اولین تخلف باید ده برابر مبلغ را غرامت بدهند و در دفعات بعدی این رقم به 25 برابر و پنجاه برابر خواهد رسید.
سلیمانی جوانی از 28 مرکز جراحی محدود زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی ایران خواست تا سریعا استانداردهای ایمنی و آتش نشانی خود را اخذ کنند تا بتوانند پروانه بهره برداری خود را تمدید نمایند. درصورت نداشتن پروانه و یا بروز نبود آن بروز هر مشکل این مراکز را با عواقب سنگین رو به رو خواهد کرد.
وی همچنین از پزشکان شاغل خواست که حتما با پروانه معتبر فعالیت کنند.
دکتر آرش لشکری سرپرست اداره کل امور بهداشت، دارو و درمان سازمان تعزیرات حکومتی از دیگر سخنرانان این جلسه بود.
لشکری گفت : هر جامعه برای حفظ موجودیت نیاز به پناهگاه دارد و ما نیز باید پزشکان را حفظ کنیم. خانواده های ما توسط پزشکان درمان می شوند پس مسئولیم و با تخلفات به شدت برخورد می کنیم و از شما می خواهیم تخلفات را شناسایی کرده و به ما گزارش دهید.
وی افزود : عدم اطلاع از قانون باعث مصونیت در مقابل تخلفات نمی شود . ما قوانین را در آموزش های ضمن خدمت به شما آموزش می دهیم و این موارد در کوریکولوم های درسی گنجانده می شود . در ادامه با برگزاری جلسات آموزشی شما با تمامی قوانین آشنا می شوید.
گفتنی است در این جلسه کارشناسان اداره نظارت بر درمان وزارت بهداشت و معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز حضور داشتند.