معاون درمان وزارت بهداشت:
اولویت نخست رئیس جمهور و وزیر بهداشت اجرای پزشک خانواده است/نظام سلامت ایران باید سلامت محور شود نه بیمار محور
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه نظام سلامت ایران باید سلامت محور شود نه بیمار محور گفت: اولویت و دستور نخست رئیس جمهور و وزیر بهداشت اجرای کامل پزشک خانواده و نظام ارجاع برای برقراری عدالت در سلامت است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر سیدسجاد رضوی در افتتاحیه هفدهمین همایش سالیانه طب اورژانس ایران که با حضور روسای سازمان نظام پزشکی و اورژانس، رئیس جمعیت هلال احمر و دکتر نادر توکلی رئیس همایش و سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، عنوان کرد: در بحث درمان باید وضعیت کشورمان را با کشورهای دیگر مقایسه کرد، زیرا در مقایسه با دیگر کشورهای دنیا؛ به حوزه درمان کشور بیمهری شده است.
وی ادامه داد: در ایران در برخی رسیدگیهای درمانی افراط شده است و کشورهای دیگر از این نوع خدمات تعجب میکنند و باید این مباحث را به مردم گفت، زیرا یکی از چالشهای بزرگ کشورها بحث اقتصاد سلامت است و در کشورهای دیگر دریافت خدمات سی تی اسکن و سونوگرافی بین 6 تا 9 ماه طول میکشد ولی در ایران اگر کسی یک روز به درمانگاه مراجعه کند همان روز تحت آزمایشات تشخیصی و حتی همان روز و یا فردا تحت جراحی قرار میگیرد ولی در دیگر کشورها اینگونه نیست.
رضوی با اشاره به اینکه البته باید قدر این ظرفیتها را دانست و کیفیت را نیز بهتر کرد، زیرا مردم ما لیاقت شان بیش از این است، گفت: هم اکنون هیچی خدمتی وجود ندارد که نیاز باشد بیمار به خارج از کشور اعزام شود و حوزه سلامت ایران پا به پای دنیا پیشرفت کرده و باید قدر نیروی انسانی این حوزه را بیشتر دانست.
معاون درمان وزارت بهداشت در ادامه با تایید هزینههای کمرشکن برای مردم ایران که ضعف محسوب میشود و نیاز به بازنگری دارد، گفت: آیا همان خدمت تخصصی که در تهران و شهرهای بزرگ ارائه میشود در مناطق دور نیز این دسترسی به خدمات تخصصی وجود دارد؟ که اگر اینگونه بود چرا این همه بیمار از شهرستانها به تهران سرازیر میشود؟، راهکار این مقوله اجرای کامل پزشک خانواده و نظام ارجاع است.
رضوی با اشاره به تاکید رئیس جمهور و وزیر بهداشت به عنوان دستور نخست آنان در زمینه اجرای پزشک خانواده و نظام ارجاع افزود: با اجرای پزشک خانواده و نظام ارجاع مردم میتوانند تحقق شیرین عدالت در سلامت را بچشند.
وی در ادامه با اشاره به چالش اورژانسها در سالهای گذشته عنوان کرد: پس از استقرار طب اورژانس شاخص خدمات بهبود یافت، ماندگاری بیمار در اورژانس کاهش یافت، و مرگ و میرها نیز کم شد، و به نوعی خدمات در اورژانسها صاحب پیدا کرد و این یک نعمت بزرگی است و باید این روند حمایت از طب اورژانس در اورژانس بیمارستان تقویت و حمایت شود و کمبودهای آنان برطرف شود.
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه شوربختانه دیدگاه در حوزه سلامت ایران بیمار محور است و باید سلامت محور شود، گفت: به طور مثال اگر بیمارستانها بیمار نداشته باشند به خصوص بیمارستانهای خصوصی؛ دچار ورشکستگی میشوند، بنابراین باید به سمتی پیش رویم که از سلامت مردم رزق و روزی کسب شود.
رضوی با تشریح عوامل این چالش بیمار محوری در نظام سلامت به مقوله نظام پرداخت اشاره کرد و گفت: همین نظام پرداخت کنونی باعث شده تا رشتههای کم درآمد و پر زحمت اقبال پیدا نکند و باید در این زمینه با همفکری نظام پزشکی راهکارهای مناسب تری تبیین شود.
معاون درمان وزارت بهداشت در ادامه با تایید ارزان بودن هزینه خدمات در ایران در مقایسه با کشورهای غربی و کشورهای منطقه خلیج فارس عنوان کرد: ولی اختلاف سرانه را کادر سلامت در بیمارستانها و اورژانس و حتی نیروهای امدادی مستقر در جادهها میپردازند، زیرا تجهیزات پزشکی که به صورت ارزی حساب شان پرداخت میشود.
وی ادامه داد: فرهنگی در کشور ایجاد شده که نکات منفی بزرگ دیده میشود و از دیدن پیشرفتها غافل میشویم. این مسئله ابتدا سیاسی بود، سپس اجتماعی شد و حالا وارد خانوادهها شده است. بچههای ما نیز همین نکات منفی را میبینند و یاد میگیرند. ما باید دیدگاه واقعبینانه داشته باشیم و تلاشهای انجامشده را نیز ببینیم.
رضوی با اشاره به توجه و پیگیری وزیر بهداشت نسبت به بهبود معیشت کادر سلامت به ویژه پرستاران در مجلس گفت: من در این مسئولیت همیشه تیم سلامت را به طور کامل میبینم و بدون توجه به معیشت آنان بهبود کیفیت به راحتی صورت نمیپذیرد.
وی همچنین با تشریح مشکلات در ایام کووید 19 که فداکاریهای زیادی از سوی کادر سلامت صورت پذیرفت و امروز آن فداکاریها به اندازه کافی قدر دانسته نمیشود، افزود: همه گیری در حوزه سلامت هیچ زمانی تمامی ندارد و نباید جانفشانی و جانهای که در بحران کووید 19 نثار شد، فراموش شود.
معاون درمان وزارت بهداشت با تاکید بر افزایش کیفیت خدمات اورژانسها نسبت به پر شدن ظرفیت دستیاری طب اورژانس در سالهای آینده که میتواند تضمین کننده این رشته نیز باشد، ابراز امیدواری کرد.
کامنت