اقتصاد درمان و آمار و مدارک پزشکی دانشگاه در دوران کرونا

| تاریخ ارسال: 1399/6/24 |
گفتگو با رئیس اداره اقتصاددرمان و آمار و مدارک پزشکی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران سرکار خانم نرگس پاک
رئیس اداره اقتصاد درمان، سرکار خانم پاک در گفتگوباروابط عمومی معاونت درخصوص اقدامات این حوزه درشیوع ویروس کرونا توضیحاتی را ارائه نمودند، ایشان در ابتدا بیان داشتند ارائه آمار در شرایط بحران یکی از مشکلات عدیده حوزه های ستادی است که با شروع بحران کرونا ،علاوه بر مسئولین ، جامعه نیز به شدت وبا حساسیت  اخبار و آمارهای مرتبط را پیگیری و دنبال می نمود و این موضوع مسئولیت و انگیزه همکاران ما را برای جمع آوری و ارائه اطلاعات دقیق تر بیشتر نمود، این در حالی بود که در هفته های اول شیوع کرونا ، آمار به صورت پراکنده توسط واحدهای کنترل عفونت بیمارستانها برای ستاد ارسال می شد و از دقت لازم برخورد دار نبود  از این رو برنامه های آموزشی طراحی شد و در طول یک ماه آموزش های لازم که بدلیل منع اجتماعات نمیتوانست چهره به چهره باشد از طرق مختلف نظیر فیلم ، اجرای سناریو ، گروههای اجتماعی و ...   انجام  گرفت تا صرفا جمع آوری و ارسال آمار ملاک نباشد و صحت سنجی آنها هم مد نظر قرار بگیرد . در ادامه با راه اندازی سامانه اچ اس ای ،برای بهبود روند جمع آوری اطلاعات بیماران مبتلا به کرونا، همزمان نرم افزارصحت سنجی را ایجادنمودیم  تا واحدهای مدارک پزشکی بیمارستانها به صورت یکپارچه و استاندارد برایمان آمارهای این حوزه را ارسال نمایند .
ایشان در ادامه آمار وشاخص های مهمی که توسط همکاران اقتصاد درمان و آمار و مدارک پزشکی درخصوص کرونا رصد می شود را اینگونه بیان نمودند: تعداد مراجعین روزانه برحسب گروههای سنی ،تعداد بیماران اینتوبه، تعداد بیماران اعزامی، تعدادبیماران ترخیص شده (بهبودیافتگان وفوتی ها) ، تعداد کارکنان مبتلا برحسب رشته شغلی و شهدا ، آمارهای اختصاصی و تفصیلی در خصوص فوت شدگان و بهبود یافتگان ، آمار مقایسه هفتگی سه دانشگاه ، مبتلایان مجدد، میزان دریافتی از بیماران، سهم بیمه ،هزینه ،درآمد بیمارستانو...که باهمکاری خوب مراکز تحت پوشش انجام می شود.
خانم پاک به فرصت های ایجاد شده در این بحران در حوزه آمار اشاره نمودند و بکارگیری تجربیات شیوع بیماری کرونا را در کسب راهکارهای نوین در جمع آوری و ارائه آمار و اطلاعات دقیق را ارزشمند دانستند و به شیوه نامه تدوین شده در اینخصوص اشاره نمودند .
خانم پاک بیان داشتند: بررسی اثرات بحران کرونا بر هزینه ها و درآمد بیمارستانهای تابعه بسیار شفاف نشان میدهد که درآمد بیمارستانهای تابعه کاهش و هزینه های اقتصادی آنها افزایش یافته است به طوری که درآمدناشی ازبخش های بستری بیمارستانهای تابعه در اسفند ماه ۹۸ نسبت به دی و بهمن ۹۸ نزدیک به ۳۱ درصد کاهش یافته است و این شاخص برای فروردین ۹۹به ۵۱درصد رسیده است. همچنین بیمارستانهای تابعه در مراجعات سرپایی نیز با کاهش چشمگیری رو به رو شدند به طوری که در اسفند۹۸ بیش از ۵۰درصد و در فروردین ۹۹ بیش از ۶۰درصد درآمد بیمارستانها نسبت به دی و بهمن ۹۸ کاهش یافته است. ایشان در ادامه از کاهش ۴۴ درصدی اسفند و ۶۶ درصدی فروردین ماه در کای عمل جراحی خبر دادند و به تغیرات محسوس که در  هتلینگ بیمارستانهای تابعه در مصرف ماسک و مایع ضدعفونی کننده ایجاد شد ،  اشاره نمودند.
خانم پاک در پایان با بیان اینکه افزایش رعایت اصول بهداشتی توسط مردم دراین مدت باعث شد سایر بیماری های عفونی کمتر از قبل باشد، به بیان درس آموخته هایی از بحران کووید ۱۹ پرداختند و یکی از مشکلات حوزه آمار و اطلاعات را عدم ساعت یکسان آمارگیری در بیمارستانها بیان نمودند چرا که تفاوت زمان آمارگیری واحدها در سطح کلان اطلاعات اثر گذار بوده و باعث خطای اطلاعاتی می شود .

مطالب مشابه

دفعات مشاهده: 207 بار   |   دفعات چاپ: 1 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر